Ga naar de inhoud

 

Wat zie jij al voor je?

Een verhaal dat goed in elkaar zit, pakkende beelden, een sterke naam: als je die hebt, luisteren mensen graag naar je. Met hun hoofd én hun hart. Daar help ik je graag mee.

Soms door te schrijven, soms door te spreken of spelen op je bijeenkomst of podcast. Van doorwrocht tot speels, van ernstig tot evocatief. Samen vinden we de juiste toon voor jouw doeleinde.

‘Laten we het goed uitdenken’ hoor je me net zo vaak zeggen als ‘laten we het gewoon doen’. Lekker buiten de lijntjes kleuren, maar wel mét correct taalgebruik. Verder fantaseren waar een ander ophoudt, terwijl we het beoogde resultaat op de radar houden.

Wat kan ik voor je doen?

  • Project- en beleidsplannen, subsidieaanvragen en tekst voor de culturele en sociale sector
  • Poëzie en spoken word voor speciale gelegenheden, op papier of live
  • Presentatie, moderatie en interviews
  • Social media-strategie en -beheer
  • Podcasting
  • Conceptontwikkeling voor campagnes en projecten
  • Workshops poëzie, spoken word en schrijven (voor kinderen en volwassenen)
  • Verteltheater (schrijven, spelen)
  • Educatief materiaal (PO en VO)

Eerder werkte ik onder meer voor Centrum voor Beeldende Kunst, Architectuur en Vormgeving (CBK) Zeeland, Rabobank, Ruhl Strategic Partners, het Goese Lyceum, Cityhotel WOOD Middelburg, World Trade Center Rotterdam en Den Haag, Formlab: Creative Agency, ttwwoo creative agency, Staal & Roeland uitgeverij, Boom voortgezet onderwijs, Provinciale Zeeuwse Courant, KunstEducatie Walcheren, City ID Group Amsterdam, ZB | Planbureau en Bibliotheek voor Zeeland,  Middelburgs Kamerkoor, MeetMe Events, Walchers Contact en de Hogeschool Zeeland.

Wat anderen zeggen over mijn werk

Over copywriting voor een Amsterdams creative design agency, bestemd voor World Trade Center, in het Nederlands en Engels:

Anna heeft ons geholpen met het schrijven en herschrijven van teksten voor WTC Den Haag en WTC Rotterdam. Ook heeft ze Engelse teksten voor ons geschreven. De samenwerking verliep erg vlot, ze voelde de afgesproken tone-of-voice direct goed aan. Ik zou haar typeren als professioneel en echt goed in haar vak. Aanrader dus!

J. v. Beurden
ttwwoo, Amsterdam

Over een gedicht in opdracht, ter gelegenheid van het afscheid van leden van de Raad van Bestuur:

Een afscheidsrede is vaak lang en saai, zeker voor de toehoorders. Maar niet als je Anna vraagt dit te doen. Met behulp van steekwoorden, kenmerken en anekdotes worden afscheidsredes, lofdichten. Een lofdicht passievol voorgedragen door Anna is een prachtig cadeau en een blijvende herinnering.”

Jules van Leijden
directievoorzitter Rabobank Walcheren/Noord-Beveland

Over workshops poëzie en spoken word aan eersteklassers van de middelbare school:

Anna is in staat om leerlingen binnen anderhalf uur enthousiast te maken over klanken, woorden, metaforen en poëzie. Dit doet ze op een enthousiaste, activerende manier, waarbij ze leerlingen aan het denken zet. Aan het eind van de workshop heeft iedereen zijn eigen gedicht geschreven.

In de workshop ‘Spoken word’, die volgde op de workshop ‘Poëzie’, heeft ze leerlingen kennis laten maken met het voordragen van gedichten. Op een speelse manier bracht Anna de leerlingen bij wat wel en niet werkt. In het begin vonden de leerlingen het erg spannend, maar door de fijne benadering voelden ze zich al snel op hun gemak. Uiteindelijk durfde iedereen dan ook aan de gang te gaan met spoken word.  

Naast deze professionaliteit is Anna ook een heel lief, grappig en fijn mens, dus het is iedere jaar weer een feestje om haar een paar dagen in de school te hebben rondlopen.

Illja van Rijswijk en Talitha Francke,
Pontes Goese Lyceum, Goes