Ga naar de inhoud

Liedjes uit ‘Rimpelingen’ nu op Spotify en andere platforms

  • door

Wat een week… Kan de voorstelling in Hulst helaas niet doorgaan wegens ziekte, is er tegelijkertijd ook goed nieuws: de liedjes uit ‘Rimpelingen: brieven uit Zeeland’ staan inmiddels op Spotify en andere streaming platforms!

Het was nog een puzzel hoe we de muziek uit de voorstelling konden uitwerken tot op zichzelf staande liedjes. In de voorstelling lopen de verhalen en de muziek immers in elkaar over en ontstaat de betekenis in het geheel. Bovendien was één liedje (‘Wat niet kan’) eigenlijk niet meer dan een refrein dat op meerdere momenten in de voorstelling terug kwam, telkens in een ander muzikaal register, als commentaar op het net gespeelde of vertelde verhaal.

Op het resultaat zijn we juist daarom hartstikke trots. Ook als je de voorstelling niet hebt gezien, is ons vermoeden, kun je genieten van deze kleine vertellingen.

Op Omroep Zeeland mocht ik vertellen over het proces, de voorstellingen, de valkuilen en het plezier van creativiteit. En natuurlijk over de liedjes zelf. Hier kun je het hele interview terugluisteren.

Ook heel erg fijn: samenwerken met iedereen die de opnames en release mee mogelijk gemaakt heeft! Indi Starrenburg en Martien Luteijn verzorgden het artwork, Jakko van der Heijden de opnames, edit en release. Dank!!!