Ga naar de inhoud

12 februari: finissage van ‘Sloopwerk’

  • door

Bo de Jong en ik gloeien nog een beetje na van de reacties op ons werk bij de vernissage, maar nu loopt onze tentoonstelling bij HulstArt niettemin alweer op haar eind. 19 februari is de laatste dag dat je er terecht kunt maar op 12 februari zwaaien we al symbolisch af. Een open bijeenkomst tijdens het carnavalsweekend in Het Vossenrijk zou wel eens een heel ander soort happening kunnen worden dan wat we willen oproepen – een prikkelende, ietwat onheilspellende ontmoeting met gedaantes als onze Tineke, Juana La Loca, de Heilige Fabiola en de anderen.

Om 15u geven we een korte performance. Want Sloopwerk gaat door. In de zomer zijn we terug, maar dan in Vlissingen. Met meer poppen, stof, soundscapes, maar ook met spel en andere thema’s. Dat gaan we de komende maanden ontwikkelen, maar om 15u geven we er al een eerste voorproefje van. Een blik op ons startpunt.

Enkele van de reacties die we ontvingen de afgelopen tijd:

“Vandaag bezocht ik Hulst Art, een plek waar kunst en zinnelijke creativiteit samenkomen. Bij binnenkomst werd ik verrast door de expositie “Sloopwerk” van Bo de Jong en Anna de Bruyckere. De zintuiglijke ervaringen die het opriep, waren boeiend, verrassend en prikkelend.”

“De manier waarop de kunstenaars de verschillende elementen samenbrachten, maakte dat ik me kon verliezen in gedachten en gevoelens.”