Ga naar de inhoud

De Baaierd gaat door in ’23!

  • door

De laatste Kraamkamer, het open podium van De Baaierd, was zo’n succes ondanks de ijzel dat ik het liefst alle foto’s zou delen. Wij allen lekker warm binnen, even niet denkend aan de glibberpartijen, gewoon genietend van woordkunst van Zeeuwse woordkunstenaars.

Rijp en groen, alle genres door elkaar. Met als special acts van de avond een langer stuk uit het manuscript van Baaierdgezel Trivo Marjanovic en een kijkje in de schrijfkeuken van Josephine Rombouts.

En het goede nieuws: De Baaierd gaat door in 2023!

De eerste Kraamkamer van ’23 zal plaatsvinden op 17 maart. Achter de schermen werken Marloes Matthijssen, Joyce Pijnenburg en ik aan de opzet van de andere programma’s. Oproepen uitschrijven, de jury weer bijeenroepen, kunstenaars bij elkaar krijgen, nog meer mensen vertellen over allerlei workshops en evenementen die we organiseren. Om het tijdschrift nog niet eens te noemen.

(Abonnee worden? Je leest er hier alles over.)

Sowieso leuk: de liedjes uit het meest recente nummer lezen én terugluisteren. Absurdistisch geweld van Jeffrey Limburg, een gevoelig liedje van Anne van Damme (haar eerste Nederlandstalige song – ik bedoel, lied), een poëtisch chanson van Bert Kreeft met altvioolmuziek van Michelle Pritchard… en meer.

En nog even nagenieten van die Kraamkamer in ’t Beest van december. Want de beste voorpret… Juist.