Ga naar de inhoud

‘RAL 9050’ genomineerd voor de Melopee-poëzieprijs

  • door

De leukste nominaties zijn voor prijzen waarvan je niet wist dat je eraan meedeed. Onlangs kreeg ik bericht van de Poëzieprijs Melopee Laarne. Mijn gedicht ‘RAL 9050’ staat tussen 19 andere gedichten van onder meer Esther Jansma, Iduna Paalman, Nisrine Mbarki en Sylvie Marie op de lijst met genomineerden. Het gedicht werd oorspronkelijk gepubliceerd in De Poëziekrant.

Met dank aan schilder Kees voor de inspiratie en het prachtige woord ‘belevingsslijtage’ dat hij me cadeau deed.

Voor de 14e editie bekroont die prijs “het meest beklijvende gedicht voor het eerst verschenen in een literair Vlaams tijdschrift van 2021.” Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld Charles Ducal, Luuk Gruwez, Peter Verhelst en Astrid Arns.

En terwijl de nominatie een eer is, is de lol van winnen ook evident: “Een professionele jury maakt een shortlist van 20 gedichten waaruit de uiteindelijke winnaar gekozen wordt. Die ontvangt een geldprijs van 2500 euro. Het winnende gedicht is een jaar lang te lezen op een grote banner aan de zijgevel van het oud-gemeentehuis in Laarne.”

Alle genomineerde gedichten zijn terug te lezen op de site. Tot 31 oktober kun je daar (of hier) ook stemmen voor de publieksprijs.