Ga naar de inhoud

Dichten met KipVis

  • door

Soms ploeg je je door je belastingaangifte of versie x.2.y van het beleidsplan heen. Hoort er allemaal bij. Maar soms druppelt er zomaar, onverwacht, een heldere hemel je mailbox binnen…

Kunstenaars van de Vlissingse kunstwerkplaats KipVis hebben me uitgenodigd voor de 7e editie van hun project ‘Ik ben een God’, een groeiende beeldenroute in het park bij de Willem Klooslaan.

Aldus KipVis: “Bij de kunstwerkplaats KipVis in Vlissingen wordt sinds 2013 in de openbare ruimte een Kunstpark gerealiseerd. Jaarlijks wordt de collectie uitgebreid. Inmiddels zijn we zes edities verder waarbij in het park even zoveel beelden zijn geplaatst. Omdat het park ontstaan is aan de Willem Klooslaan en de ondertitel heeft: ’ik ben een God in ’t diepst van mijn gedachten’ is het nu tijd geworden om dichters aan het woord te laten voor editie 7 onder de titel Buiten Zinnen.

Het tonen van gedichten in het straatbeeld heeft een lange geschiedenis, maar mondt meestal uit in het plaatsen van een tekst op een gebouw of op een tegel in het straatoppervlak. Omdat het Kunstpark Vlissingen een beeldenpark is hebben we voor deze editie een dichter uitgenodigd die samen met een beeldend kunstenaars een bijzonder plan gaat ontwerpen.”

Binnenkort wordt bekend met welke beeldend kunstenaar ik mag gaan samenwerken.

Lees hier verder: https://www.ikbeneengod.one/