Ga naar de inhoud

Longlist Zeeuwse Boekenprijs voor ‘Voor permanente bewoning’

Wat is september een mooie maand! Mijn poëziedebuut ‘Voor permanente bewoning’ heeft het tot op de longlist van de Zeeuwse Boekenprijs geschopt. Daar staat het tussen boeken van o.a. Franca Treur, Wim Hofman en Tofik Dibi. In oktober wordt de shortlist bekend gemaakt.

Aldus het nieuwsbericht op Omroep Zeeland:

“De lijst is een combinatie van boeken over Zeeland en boeken die zijn geschreven door auteurs die in Zeeland wonen en in Zeeland geboren zijn. Zo kan het gebeuren dat het boek ‘Monster van Wokeness’ van Tofik Dibi (bekend van GroenLinks) op de lijst staat naast ‘Hotel Schiller’ van Marjolein Bierens. De lijst combineert romans (Franca Treur) met boeken over streekdracht (Goed Gemutst) en dichtbundels (Anna de Bruyckere) en geschiedenis (Jacob Hendrik Schorer).

Voor de prijs zijn 64 boeken ingestuurd. De jury, met als voorzitter commissaris van de koning Han Polman, heeft voor de longlist tien titels geselecteerd. De winnaar krijgt een bedrag van duizend euro. Er is ook een publieksprijs. De prijsuitreikingen zijn op 9 november.”

Zie hier het volledige bericht.