Ga naar de inhoud

‘Rimpelingen: brieven uit Zeeland’ 3 okt. in première!

  • door
(c) Bo de Jong en Alyssa Rigters

Het is ein-de-lijk zover: Christian Blaha en ik presenteren onze muziektheatrale ode aan het ‘dorre hout’ uit coronatijd, met 3 oktober om 15u de première in de Middelburgse Schouwburg. Daarna volgen voorstellingen in o.a. Goes en Terneuzen.

‘Rimpelingen: Brieven uit Zeeland’ gaat over afgedwongen afzondering en bevrijdend weerzien. Over soorten plezier die je niet voor mogelijk hield. Over touwtje springen en mooie kleertjes. Over nodig hebben en loslaten. En over de tijd die alsmaar doortikt, hoe jong of oud je ook bent.

De voorstelling komt voort uit bijna 150 brieven van meer dan 50 Zeeuwse ouderen over hoe zij de eerste corona-lockdown hebben ervaren. Ben je, als je oud bent, per se kwetsbaar? Wie bepaalt eigenlijk welke mensen tellen als zwak, uitgerangeerd, afgeschreven – en welke als weerbaar en wijs? We maakten er theater van, met gelegenheid tot nagesprek.

Concept, tekst en spel: Anna de Bruyckere
Compositie en muziek: Christian Blaha
Regie: Stefan Perceval
Productie: Joyce Pijnenburg