Ga naar de inhoud

100 x 5 x 3 x 1 … doe je mee?

Vanaf 1 oktober begin ik een nieuwe schrijfuitdaging. Doe je mee? Gedurende 100 dagen gaan we 5 minuten schrijven aan de hand van 3 woorden. De uitkomst? 1 zin die je deelt met de anderen die ook meedoen.

Vrijblijvend, gratis, gewoon voor de lol. Je doet het op een moment dat jou uitkomt en over een onderwerp dat je bezighoudt. Dankzij het onafgebroken schrijven – dat is de belangrijkste regel van de uitdaging: je pen mag die 5 minuten lang niet van het papier af – word je gedwongen je kritische gedachten terzijde te schuiven en gewoon door te schrijven. Soms verschijnen die kritische gedachten ook gewoon op papier als onderdeel van wat je schrijft en kun je ze zien voor wat ze zijn: zomaar een paar woorden waar je zelf lading aan geeft. En omdat je maar één zin van je dagelijkse oogst aan woorden deelt, kun je je privacy waarborgen terwijl je toch het plezier hebt van iets samen doen.

Wil je meedoen? Stuur me een mailtje. Wie weet wat er uit het avondrood van je verbeelding opstaat, eens je pen en papier erbij pakt…